Smykker til hverdags og smykker til fest. Smykker har gjort en viktig inntreden i alles liv på mer enn en måte. Barndedåp, bursdag, jubileum, konfirmasjon, forlovelse, bryllup og mye mer, Smykker er populære gaver. Enten det er videreføring av bunadssølv eller andre tradisjoner, vokser smykker i popularitet.

Tilbehør og utsmykning

Av og til ønsker vi en forandring i hjemmet. Ny vakker og slitesterk tapet eller en “gammeldags feel good” tapet på kjøkkenet. Utvalget i mønstre og farger er stort. Smykker kommer i forskjellige former enten det er diamanter, gull, perler, glass, safir, rubiner, metall, jern, kobber, leire, keramikk eller utallige andre materialer. Det finnes noe for enhver smak, enten det er til hverdags eller store begivenheter. Ingenting føles bedre til den perfekte kjolen enn utsøkte smykker. 

Norske smykkedesignere

Norge har flere store kunstnere som lar seg forføre av smykkematerialer. Vakkert hvitt gull eller glassmykker. Det er masse flott å velge mellom. Tom Wood har fantastiske “charms”, og Bjørg med sølvkolleksjon “Nude Alphabet”. Marte Friisnes gleder oss med ekstravagante smykker inspirert fra hele verden. Norske Hasla viderefører suksessen, og det samme gjør Lena Herfindals med utsøkte smykker i sølv, messing og kobber. Hun er Inspirert av menneskekroppen, naturen og arkitekturen rundt oss,  og lager sjelden mer enn et par eksemplarer av hver kreasjon. Hennes indianske arv og kultur kommer tydelig til syne i smykkene hennes.Hennes unge alder og spennende smykker lover mye godt.

Smykker og verdi

Smykker er langt mer enn pengeverdi. Størsteparten av smykkekunstnerne lager ikke masseproduksjoner, men få antall av arbeidene. Det kreves gode øyne, erfaring og is i magen for å anskaffe mesterverk og store verdier. Mange tradisjonsrike smykker ha følelsmessinge verdier i form av generasjonene som har eid dem.

Smykker til forføring og begjær enten det er pastakjeder i barnehagen eller bunadsølv etter tippoldemor.

Author niklas
Published
Categories Smykkedesign

Paco Smykker Art

youplay