Perlesmykke er et lekkert smykke som aldri går av moten, men det er viktig å sette seg inn i utvalget før du kjøper et perlesmykke. Du har naturperle/ekte perle, kulturperle og imitert perle. Ekte perler er laget av østers, og er svært vanskelig å få tak i. Kulturperle er en fiktiv perle der mennesker har vært inne i prosessen med å lage en perle. Imitert perle er laget av mennesker.

Perlesmykker er skjørere enn andre smykker, og bør renses skånsomt og bevares i et stoffetui separat fra andre smykker for å unngå skade. Prisen på perle og perlesmykker avhenger av orient, størrelse, fasong og overflate. Orient har med refleksjon av lyset på perlen å gjøre, tykkere skall på perlen betyr mer dybde i perlen og høyere orient. Store perler er sjeldne og dyrere. Symmetriske perler er pæreformede, ovale og runde, og sjeldne og dyrere. Barokke perler, eller usymmetriske perler, er billigere. En ekte perle har en glatt og skinnende overflate uten feil, og er dermed mer verdt. Du kan bruke forstørrelsesglass for å undersøke verdien på perlen. Skader, riper eller feil e.l. gjør perlen mindre verdt, og er billigere.

Chanti er en smykkeleverandør med rimelige priser. De har et bra utvalg innen smykker, merker og klokker. De har et godt utvalg av perlesmykker. Du finner perler i ulike størrelser, ulike farger og ulik format.

Perlesmykkens kunst

Å perle et perlesmykke er en kunst, og det finnes mange muligheter. Du kan kombinere ulike farger, størrelse på perlene og fasonger. Du kan lage et personlig smykke eller en gave f.eks. Hvis du for eksempel ønsker å perle et smykke av rocaiperler med krystallsten smykkeanheng, trenger du bare et startsett med forgylt smykkewire, rocaiperler i ønskede farger (gjerne gressgrønn, grågrønn, gull, sølv, lyseblå og mørkeblå), smykkeanheng (gjerne lys grønn og transparent blå), startsett til smykkefremstilling og flattang. Blir du tørst under arbeidet kan du anskaffe deg et minikjøleskap med coca cola.

Afrikanske kvinner er flinke til å lage fargerike perlesmykker som suvenirer til turister. Perlesmykker er ikke bare pynt i Afrika, de er gjerne personlige, de har kanskje noe de ønsker å fortelle, muligens noe religiøst, politisk eller guddommelig. Perlekunst er mest brukt av stammene i Tanzania. I Afrika er perler knyttet til noe feminint og det uttrykker at du er kvinne, særlig midjeperlebånd.

Epla er en kunstforretning som også driver med håndlagde perlearmbåndi glass og porselen. De er fargerike, eksklusive og er helt spesielle i sin sjanger. Selve smykkevaieren er også spesiell og har noe å si for designet. Trollsmed er designeren som står bak disse vakre perlesmykkene. Trollsmed har også vakre øredobber, ringer og halskjede som er helt unike. Smykkene passer som gaver til spesielle anledninger. De kan også brukes som suvenirer. Trollsmed har egen kolleksjon med hjerteformede smykker.

Author niklas
Published
Categories Releases

Paco Smykker Art

youplay