Norske unge kvinner har nå klart det, de har klart det kunststykket å gjøre norsk smykkekunst kjent verden over og dette har de klart bare på noen få år. Vi skal nå ta for oss 4 kjente norske smykkemerker som man absolutt kan være stolt over å smykke seg selv med. Ifjor lanserte Hasla en ny kolleksjon som er bygget på rundt ideen om identitet og DNA-molekyler. Alle smykkene lar seg kombinere med hverandre og på denne måten kan den som bærer smykket skape sitt helt egne og unike smykke ved å kombinere de små molekylene på den måten man ønsker.Prisen på de nye smykkene vil ligge på 500 til 1700 norske kroner men man får ordentlig kvalitet for pengene.

Bak smykkene står to sterke kvinner, Anne og Gunhild Hasla og inspirasjonen til de nyskapende smykkene finner de altså i den magiske naturen som finnes rundt dem på alle kanter.

Camilla Prytz er en annen meget anerkjent smykkedesigner. Hun startet opp som glasskunstner men det var heller som smykkedesigner det var meningen at hun skulle slå gjennom. På kundelistene hennes finner vi store navn som Rhianna, Olson-tvillingene og Kronprinsesse Mette-Marit. Hennes smykker ligger og balanserer mellom kunst og smykke og det er dette grepet som gjør smykkene hennes så spennende og inspirerende.

Linn Lømo er et annen stort stjerneskudd på smykkekunsthimmelen og denne damen har aldri hatt noen som helst vanskeligheter med å få vist de unike smykkene sine på facebook og instagram. Kundene hennes er nemlig så fornøyde med hennes smykker at de gladelig legger ut bilder på sosiale medier der de bruker hennes vakre smykker på ulike måter og slik bygger hun også sakte men sikkert opp en solid kundebase. Stilen hennes er arkitektonisk og skal understreke de feminine linjene på kvinnene som tar i bruk smykkekunsten hennes.

Marte Friisnes kommer opprinnelig fra Molde men etter å ha reist masse og flyttet til London ville hun begynne å lage smykker med nettopp inspirasjon fra hele verden. Hun lager både ørepynt, duske-armbånd og enkle halskjeder som del av sin smykkekunst og smykkene hennes er laget for at man skal kunne kombinere dem i uendelige kombinasjoner for å skape sitt helt eget uttrykk til fest og til hverdags. Smykkene hennes har en hærskare av beundrere på kundelisten.

Author niklas
Published
Categories Smykkedesign

Paco Smykker Art

youplay