Diamansmykker er gjerne en kostbar affære og uansett om man er gift og har en stor diamant på ringen eller øredobber og andre ringer med små diamanter så er det vanlig å ha få diamantsmykker. Grunnen til dette er at det er svært kostbart å kjøpe et ordentlig flott diamantsmykke eller en skikkelig diamantring til sin kjære til bryllupet. Dessuten så er diamantsmykker rett og slett mye sjeldnere enn andre smykker og tilgangen er dermed begrenset.

Hvordan skal man så ta godt vare på disse kostbare og sjeldne diamantsmykkene man har hjemme? Om man da i det hele tatt er så heldig å eie et slikt håndlaget mesterverk i det hele tatt.

Det er viktig å behandle sine smykker med stor omsorg fordi disse smykkene skal mest sannsynlig også gå i arv fra bestemor til mor og fra mor til datter igjen. Gull er et mykt metall og derfor skal man da også unngå å la smykkene sine komme i kontakt med sterke kjemikalier. Om man spiller fotball eller gjør hagearbeid skal disse smykkene legges igjen hjemme, dette for å unngå at de får riper eller andre skader. Man skal også unngå å bade i svømmebasseng med smykkene på da vannet gjerne inneholder klor som kan skade smykkene. Edelstener derimot, iallfall de fleste av disse vil være mye mer motstandsdyktig mot alt men skal allikevel tas veldig godt vare på.Husk å forsikre smykkene dine og oppbevar dem på et trygt sted. Diamanter kan tiltrekke seg alt mulig fett og derfor er det smart å ta smykkene av seg når man skal vaske opp eller om du skal dusje. For å rengjøre diamantene så tar man en myk tannbørste og litt såpe og vann og skrubber lett. Hold smykkene dine unna sterke midler som klor og ammoniakk og lignende for dette kan skade dine kostbare smykker. I tillegg så er det godt å vite at det er mulig å kjøpe mange gode rensemidler hos din foretrukne gullsmed så det anbefales å dra dit og spørre gullsmeden din om råd for gullsmedene er fagfolk og har masse kunnskap på området. Det finnes også noen gull og sølvsmeder i landet som tilbyr en ekstraservice til kundene sine. Disse renser gull og sølvsmykkene til kundene for en symbolsk sum, dette er også smart å spørre om.

Author niklas
Published
Categories Smykkedesign

Paco Smykker Art

youplay