Vi lever i en ny tid i dag, samfunnet har utviklet seg mye og det er også slik at vi som er litt eldre må utvikle oss i den samme takten. Man ser det på barn og unge som har blitt mer bevisste på hva de har på seg og hvordan de ser ut. Før i tiden så var barn fornøyde å ha på seg hva som helst, men i dag så har det forandret seg ganske mye. Man ser jo butikker som kidsbrandstore bli mer og mer populære fordi de tilbyr merkeklær til barn for en rimelig pris. Det fantes også før, men er noe som har blitt dagligdags nå. Hva som har påvirket dette er vanskelig å si, men de fleste antar at sosiale medier har utgjort en veldig stor rolle i denne utviklingen. Hvorvidt det er bra eller dårlig får være opp til andre å bestemme.

Man ser det jo overalt, ikke bare med klær, men også hva slags tilbehør barn har. En mobiltelefon

er bortimot noe som de absolutt må ha før de har fylt 10 år. Det kan virke litt i overkant, for det er vel ikke absolutt nødvendig? I tillegg ser man masse barn med smykker rundt om, og det er ikke noe feil med akkurat det. Det er faktisk bare gøy at barn og unge føler seg frie nok til å uttrykke seg på den måten de vil og vi bør absolutt ikke stå i veien for det. Det blir jo kanskje litt hyklersk også, med tanke på hvor mye vi smykker oss opp og ordner oss selv. Som sagt så spiller også sosiale medier en vesentlig rolle i dette og det er vanskelig å reversere slike ting. Det har kommet butikker som spesifikt retter seg mot tilbehør som er ganske billig for spesielt unge jenter, som ser ganske dyre ut og fine ut.

Dette fører jo med seg en annen type av press, en type som vi ikke hadde da vi vokste opp. Det er jo også noe som er en utfordring for mange, og faktisk imøtekomme alle disse kravene. Ikke minst for foreldrene som faktisk får det økonomiske ansvaret lagt på seg. Det er en balansegang å få til. Det å se hva en faktisk har råd til kontra det barnet egentlig har behov for. Og da prater vi ikke om et primært behov altså, men heller mer om et sosialt behov, som gjør at en føler seg akseptert. Samfunnet vårt har dessverre utviklet seg til å bli slik, og helt til det kommer en ny forandring så må vi gjøre det beste ut av det. Vi har uansett kravet på å ta vare på våre barn, så det får vi da bare fortsette å gjøre.

Author niklas
Published
Categories Announcements

Paco Smykker Art

youplay